wandelarrangement

 

Wandelen rondom Amen
Vlakbij café De Amer ligt een bijzonder natuurgebied van het Nationaal Park Drentsche Aa. Het Drentsche Aa-gebied is een uitzonderlijk gaaf gebleven stroomgebied waarin vele beken kronkelend hun weg zoeken door het boerenlandschap. Al duizenden jaren zijn mens en natuur hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onder invloed van het vrij stromende water ontstond een beekdal dat gonst van het leven. Je kunt deze verrassende omgeving ontdekken tijdens het bewandelen van de geliefde Staatsbosbeheerroute ‘De Acht van Amen’.   

Meer over ‘De Acht van Amen’
De wandelroute bestaat uit twee lussen van elk ongeveer drie kwartier wandelen. De totale lengte is ruim 5 km en start en eindigt bij café De Amer. Je loopt over avontuurlijke bospaadjes, langs weilanden met koeien en schapen, kleine vennetjes met kikkers en natuurlijk het meanderende Amerdiepje. Het maakt niet uit in welk jaargetijde of onder welke weersomstandigheden je hier wandelt, ‘het Achtje’ is altijd de moeite waard. 

Arrangement
Om er een echt uitje van te maken, maak je je tocht langs het Amerdiepje compleet met ons wandelarrangement.  

  • Je start met koffie of thee en de befaamde (en natuurlijk niet te missen) Aomer Appelblues (een soort apple crumble, maar volgens kenners nóg lekkerder). 
  • Eenmaal op pad kun je met een gratis te downloaden app je kennis testen over de Drentse natuur én er nog meer over te weten komen. 
  • Na je wandeling staan er een heerlijk borrelplankje en een drankje naar keuze op je te wachten.
  • En om het arrangement compleet te maken, is er voor de liefhebbers een leuke smartphone-quiz over de rijke geschiedenis van het café. 

Prijs en inhoud
Voor het wandelarrangement betaal je € 15,- per persoon. Hierbij zijn inbegrepen:  

  • Koffie/thee met Aomer Appelblues
  • Borrelplankje (o.a. kaas, worst, olijven, nootjes) en een drankje naar keuze*
  • De Grote Amer Muziekcaféquiz 

* Frisdrank/tapbier/wijn; speciaalbier (Maallust/Grimbergen/Westmalle) + € 2,50 toeslag. 

Reserveren
Voorkom teleurstelling en reserveer je Wandelarrangement. Dit kan door een berichtje te sturen via het contactformulier. Vermeld hierbij de datum, aankomsttijd (ongeveer) en het aantal personen.