De Literaire Hemel

 

Literaire ontdekkingen
In een cultureel café mag de literatuur niet ontbreken. Als liefhebber van de Nederlandse en Nedersaksische literatuur doe je mooie ontdekkingen tijdens de bijeenkomsten van stichting literaire activiteiten in Drenthe. In De Literaire Hemel leer je schrijvers kennen, die (opvallend vaak nadat ze in Amen zijn geweest) een prijs krijgen toegekend. Of je bent getuige van de presentatie van een boek, nog voor het in de winkel ligt. 

Interviews en livemuziek
Van oktober tot mei is er iedere tweede vrijdagavond van de maand een bijeenkomst. Schrijvers worden over hun werk geïnterviewd door Annette Timmer en Joep van Ruiten, lezen voor en signeren na afloop. Ook is er de mogelijkheid om hun boeken te kopen. In de vaste rubriek ‘Hemel of Hel’ worden herinneringen opgehaald aan een overleden auteur. Met de omlijsting van instrumentale livemuziek wordt het programma een waar literair feestje. 

De Literaire Hemel bestaat sinds 2001 en is daarmee het langst bestaande literaire café in Noord-Nederland. Kijk voor meer informatie op de website.