Concertprogramma

 

Verrassende programmering
De Amer heeft een zeer gevarieerde en vaak verassende programmering met elk seizoen circa 80 artiesten uit binnen- en buitenland. Artiesten komen hier graag; velen zijn een vaste waarde geworden met meestal razendsnel uitverkochte concerten. Bekende namen als Douwe Bob, Stephanie Struijk, Her Majesty en Matthews Southern Comfort zijn inmiddels kind aan huis . “Heer zegen deze plek. Amen.” Dit schreef zangeres Tineke Schoemaker van Barrelhouse, Neerlands oudste bluesband, in het gastenboek. Voor de (nog) onbekende of beginnende artiesten en singer-songwriters is De Amer vaak een springplank naar de grotere podia.

 

Een selectie van de artiesten die bij ons optraden vind je op ons YouTubekanaal.


De magie van het luisterconcert
Amerconcerten zijn luisterconcerten. De telefoons gaan op stil, de bar is dicht en iedereen blijft zitten waar hij zit. Hier kun je de muziek in haar puurste vorm beleven. Met aandacht luisteren en beluisterd worden zorgt voor een bijzondere interactie tussen publiek en artiest. En wat er dan gebeurt is pure magie!

Binnen en buiten
Binnen vinden de concerten plaats in de deel, waar ooit de koeien stonden. Deze sfeervolle ruimte biedt plaats aan zo’n 100 bezoekers. Hier zit je heel dicht op het podium, vlak bij de artiesten. Zomer 2021 is de concertzaal voorzien van een luchtverversingssysteem met warmteterugwininstallatie. In 9 minuten wordt de lucht volledig ververst, ook bij een volle zaal. Hier zit je altijd in frisse, schone lucht en het is nog duurzaam ook!

In onze grote tuin is veel ruimte en volop plaats. Hier geniet je in de zomer vanuit een comfortabele tuinstoel van de muziek.

Zummer op Zien Zundags
In de zomer klinkt er op zondagen akoestische livemuziek op ons lommerrijke terras. Mocht het onverhoopt regenen, wordt er natuurlijk binnen gespeeld. Menig toevallige passant heeft op deze wijze kennis gemaakt met De Amer en is uiteindelijk een enthousiaste bezoeker geworden. Kijk hier voor meer informatie.