LH logo 

Van oktober tot mei organiseert de stichting De Literaire Hemel zeven bijeenkomsten in café De Amer in Amen. Iedere tweede vrijdagavond van de maand wordt aandacht besteed aan Nederlandse en Nedersaksische literatuur. In verband met de coronamaatregelen wordt najaar 2020 tijdelijk naar een andere locatie uitgeweken. Zie www.literairehemel.nl

Schrijvers worden door Annette Timmer en Joep van Ruiten geïnterviewd over hun werk, lezen voor en signeren na afloop. In de rubriek ´Hemel of Hel´ worden herinneringen opgehaald aan een overleden auteur. Dat alles omlijst door instrumentale live muziek. In een boekenstand is werk van de auteurs verkrijgbaar.

De Literaire Hemel (DLH) legt verbindingen tussen streektaal en het Nederlands, tussen regionale en landelijke schrijvers, tussen gevestigde en nog onbekende namen, tussen schrijvers uit het verleden en het heden én tussen schrijvers en lezers. De stichting is opgericht in 2001. DLH is het langst bestaande 'literair café' in Noord-Nederland.

Het is véél meer dan een avond praten over boeken. In DLH doe je ontdekkingen. Je leert er schrijvers kennen, die opvallend vaak, nadat ze in Amen zijn geweest, een prijs krijgen toegekend. Of je bent getuige van de presentatie van een boek, nog voor het in de winkel ligt. In het begin hadden de schrijvers soms geen idee waar ze terecht kwamen. Van Amen hadden ze nog nooit gehoord. Inmiddels is DLH een begrip geworden. Auteurs laten er zelfs het Boekenbal in Amsterdam voor schieten. Ook de bezoekers weten de weg naar café De Amer prima te vinden. Iemand schreef na afloop: "Een verrassende avond met vermakelijke elementen en heerlijk inspirerende interviews. Op weg naar huis praten we samen hierover na. Zo is het begin van het weekend goed."